28 Nisan 2015 Salı

ETLİ TAZE BEZELYE



Etli bezelye hepimizin sevdiği yemeklerden biridir.Bezelye içerdiği karbonhidrat nedeniyle doyurucu ve lezzetli bir sebzedir. Dondurulmuş ya da konserve olarak her zaman bulabiliyoruz. Fakat bu günlerde tazesi çıktı.
 Özellikle biz çalışan anneler için bereketli, ertesi güne kaldığında itiraz edilmeden yenilen yemekler çok iyidir. Etli bezelye işte bu tür yemeklerden.’’ Bugün ne pişirsem’’ diye düşünüp, yemeğin adını koyamadığımızda, ilk aklımıza gelen tariflerden biridir.Yanında pilav ve yoğurtla ailenize çok besleyici bir öğün hazırlayabilirsiniz..
Her evde pişen bu mis kokulu yemeği bir de benim yorumumla denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER
500 gram ayıklanmış bezelye
2 adet patates
300 gram dana kuşbaşı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 litre et suyu+su
½  çay bardağı sıvıyağ


T uz, karabiber, pul biber
YAPILIŞI
1-Bir tencereye 2 çorba kaşığı sıvı yağ konup kızdırılır. Etler dış yüzeyi hafif kızarana kadar mühürlenir. Üzerine 1 litre su eklenir.Su yarıya ininceye kadar kapak kapalı olarak pişirilir.
2-Bezelyeler yıkanır. Süzülür.
3-Soğan küçük yemeklik, patatesler kuşbaşı doğranır.
4-Bir tencerede kalan sıvı yağ kızdırılır. Üzerine önce soğan alınıp şeffaflaşıncaya kadar sotelenir.
 5-Salçalar eklenir. Bir iki kere karıştırılıp patatesler ve bezelyeler eklenir. Beş dakika patatesler hafif kızarıncaya kadar ara sıra karıştırılmaya devam edilir.
6-Karabiber ve pulbiber konulup karıştırılır. Yarı pişmiş etler bir litreye tamamlanan suyu eklenir. Kapak kapatılır.
7-30 dakika sonra, tuzu eklenir.30 dakika daha pişirilir. Bezelyeler taze olduğu için pişmesi biraz uzun süre alır.

8-Pişmişlik kontrolü yapılır. Pişmişse ocak kapatılır.
AFİYET OLSUN


 
    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder