Eşim de diyabetli olduğu için bizim evden hiç eksik olmaz.
Tabii mevsimi bitene kadar. Şu sıralar bitmek üzere. Ben de son turfanda yer
elmaları ile hazırladığım zeytinyağlı yer elması tarifini sizlerle paylaşmak istedim.
Fakat mutlaka çiğ ve kabuklu olarak da tüketmenizi tavsiye ederim.
Sindirim sistemi için gerçek bir rahatlatıcı. Şimdi tarifimize geçelim.
MALZEMELER
500 gram yer elması
2 adet havuç
1 adet soğan
½ çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı su
YAPILIŞI
2- Soğan yemeklik, havuç 2mm.kalınlığında verev, yer
elmaları da ceviz büyüklüğünde doğranır.
3-Yayvan bir
tencerede zeytinyağı kızdırılır. Havuç ve soğan birlikte üç dakika sotelenir. Yer
elmaları eklenir.
Beş dakika da birlikte sotelenir.
Beş dakika da birlikte sotelenir.
4-Toz şeker konup karıştırılır. Suyu eklenip kapak
kapatılır.
5- Kaynayınca ocak kısılıp, on beş dakika ağır ağır
pişirilir.
6-Tuz eklenir. On beş dakika daha pişirilir.Bir çatalla
havuçlar kontrol edilir.En sert sebze havuç olduğu için eğer pişmişse, yemek
tamam demektir.
7-Kapak açılmadan soğutulur. Soğuk servis edilir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder