Kurabiye çeşitlerine her gün bir yenisi ekleniyor. Hayal
gücünün sonu yok. İçinde Hindistan cevizi kreması olan bir çikolata biz
kadınlara yeni bir kurabiye için ilham kaynağı oldu. Sonuçta nefis bir
tarif kazandık.
Birçok yerde farklı kokostar kurabiye tarifleri
bulabilirsiniz. Ben de naçizane kendi tarifimi paylaşmak istiyorum. Eğer çocuklu bir misafiriniz varsa iyi bir ikram seçeneği. Kahvenin yanında da iyi gidiyor. Daha önce denemediyseniz bu tarife
bir fırsat verin. Çocuklarınız çok sevinecektir.
MALZEMELER
250 gram yumuşak margarin
2 yumurta(sarılar hamura, aklar hindistan cevizi kremasına)
2 kahve fincanı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 kaşık kakao
4 su bardağı un
İÇİNE
2 yumurta akı
1 su bardağı pudra şekeri
1,5 su bardağı Hindistan cevizi
ÜZERİNE
1 çay bardağı damla çikolata
3 çorba kaşığı süt
YAPILIŞI
1-Bir yoğurma kabında margarin ve toz şeker krem haline gelinceye
kadar yoğrulur.
2-Üzerine yumurta sarıları, kakao, vanilya, kabartma tozu ve
unun yarısı eklenip yoğurmaya devam edilir.
3- Kalan un kontrollü olarak ele yapışmayan yumuşak bir
hamur elde edinceye kadar eklenir. Un artarsa bırakılır. Eksilirse biraz daha
artırılabilir.
4-Hamur kıvam aldıktan sonra fazla yoğrulmamalıdır. Aksi takdirde
lastikleşir, sonuç iyi olmaz.
5- Hazırlanan hamurun üzeri kapatılarak buzdolabında yarım
saat dinlendirilir.
6- Hamur dinlenirken Hindistan cevizi kreması hazırlanır;
Bir kâsede yumurta akları, pudra şekeri ve Hindistan cevizi iyice karıştırarak
koyu bir macun kıvamı elde edilir.
7- Hazırlanan bu kremadan 30 adet küçük ceviz büyüklüğünde
toplar hazırlanır.
8-Dinlenen hamur 30 eşit parçaya ayrılır. Avuç içinde yuvarlanır.
9-Hamur topu sol ele alınır. Sağ elin başparmağı içte, diğer
dört parmak dışta hamur döndürülerek minik çanaklar hazırlanır.
10-Bu çanakların içine Hindistan cevizi topları konup uçları
dikkatlice birleştirilir. Avuç içinde yuvarlanarak birleşme yeri kaybedilir.
11- Fırın 160 dereceye ayarlanır. Tepsiye fırın kâğıdı
yayılır. Kurabiyeler birleşme yerleri alta gelecek şekilde tepsiye dizilir.
12-Önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirilir.
13-Derin bir kaba su koyulur. Üzerine bir kâse oturtulur. Ocak
açılır. Bu yönteme ben mari denir.
Alttaki suyun kaynama sırasında üstteki kaba sıçramaması gerekir.
14-Damla çikolatalar kâseye konur. Alttaki su kaynamaya başlayınca,
çikolatalar da erimeye başlar. Bu sırada karıştırılmamalıdır.
15-Çikolatalar tamamen eriyince süt eklenir. Bir kaşıkla
karıştırarak birbirine yedirilir.
16- Fırından çıkan kurabiyeler bu çikolataya bandırılır. Ya
da bir kaşık yardımıyla üzerine şekilli olarak akıtılır.
17- 1-2 saat üzerindeki
çikolatanın donması beklenir. Bu süre sonunda servise hazır olur.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder