25 Şubat 2015 Çarşamba

PİLİÇ ROTİ

Hani bazen biz çalışan hanımlar akşam yorgun argın eve dönerken evde yemek olmadığını hatırlar ,köşedeki lokantadan bir kızarmış piliç alırız.evde de yanına basitçe bir pilav yapıveririz. Bir de salata!... Sofradakilerden teşekkür belgesi bile alabilirsiniz.
Ben işte böyle günlerde köşedeki lokantanın pabucunu dama atacak bir tavuk tarifi ile başlayacağım.
Piliç Roti;Fırında Kızarmış Piliç anlamına geliyor.Özellikle marine etmek için hazırlayacağınız karışım lezzetini muhteşem yapıyor.Bildiğiniz yoğurtlu,salçalı karışımları unutun.Çok basit ve sunumuyla oldukça etkileyici bir tarif.
Hiç bir zaman teşekkür belgesiyle yetinmeyin.Tüm çalışan anneler her gün gösterdiği başarılarla Takdir belgesini hak ediyor.Fakat bu sunum çıtanızı daha yükseğe taşıyacak .
Haydi hepimize kolay gelsin
.
MALZEMELER
1 adet orta boy piliç
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Pulbiber, taze çekilmiş karabiber,kimyon,kekik

YAPILIŞI
1-Piliç iyice temizlenir, yıkanır.Kuyruk kısmı ve kanat uçları kesilir.
2-Bir kasede limon suyu ,sıvı yağ,tuz ve istenilen miktarda baharatlar iyice çırpılır.Hazırlanan marinasyon fırça yardımıyla tavuğun içi dahil her tarafına sürülür.
3-Tavuk derin ve kapalı bir kapta 2 saat buzdolabında dinlendirilir.
4-Fırın 200 dereceye ısıtılır.Fırın tabanına bir kase içinde su konulur.Su tavuğun kurumadan kızarmadan kızarmasını ve damlayan yağların sıçrayarak yanmasını engeller.
5-Tavuğun bacak arasındaki deriye bıçakla bir kesik açılır. Tavuğun bacakları çapraz birleştirilip üstteki bacağın uç kısmı bu kesikten geçirilir . Kanatlar da pamuklu bir ip yardımıyla gövdeye sabitlenir.
6-Tavuk marine kabından pişirme kabına alınır. Kapta kalan sos tekrar tavuğun üzerine ve içine sürülür. Önceden ısıtılmış fırına verilir.
7-Tavuk fırında ortalama 1 saat üzeri nar gibi kızarana kadar pişerken ara sıra tepsiye biriken yağlar fırça ile üzerine sürülerek kuruması engellenir.
8-Nar gibi kızaran tavuk fırından alınarak kanatları tutan ipler kesilir. Servis tabağına alınır. Pilav ya da fırında kızarmış baharatlı patatesle birlikte hem çok kolay hem de çok havalı ziyafet yemeğiniz hazır!
Ben bir porsiyonluk perde pilavla servis ettim şık bir sunum oldu.


AFİYET OLSUN             

1 yorum: