28 Şubat 2015 Cumartesi

PANCAKE


 Tatilde bizim evde kahvaltılar hep birlikte geçirilen en güzel zamanlardır.
Her gün için ayrı bir ana yemek hazırlanır .Ana yemek dediysem kahvaltılık ana yemekler.
Bunların içinde biri var ki yapımı tamamen benim işim .Evdeysem ve kahvaltı hazırlama görevi bendeyse ,ilk aklıma gelen pancake yapmak oluyor.
Elif'in ve benim favori kahvaltılığımız .Annem ve babama sürpriz kahvaltı sofrası hazırladığımız günlerde pancake bizim spesiyalimiz oluyor .Üzerine sürecek marmelatımız ya da çikolatalı kremamız da varsa bundan iyisi Şam'da kayısıdır.
Şimdi artık Samsun'dayım .Tatilde Erzincan'da en son pancake hazırladığımda daha önce tarifini paylaştığım fındıklı süt reçeli ile birlikte servis ettik .Muhteşem oldu.Sizlere de tavsiye ederim.
 
MALZEMELER


1 yumurta
1su bardağı süt
1su bardağı un
1 çorba kaşığı sıvı yağ (fındık)
1 çorba kaşığı toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
 2 çay kaşığı vanilya
1 tutam tuz

YAPILIŞI

1-Bir çırpma kabına yumurta ,tuz ,toz şeker konulup çırpılır.
2-Çırpmaya devam ederken sıvı yağ ve süt eklenir.İyice kabartılır.
3-Un ,kabartma tozu ve vanilya bir tabakta karıştırılır.Azar azar karışıma yedirilir.
4-Pürüzsüz ve akışkan bir hamur hazırlanır.Boza kıvamında olmalıdır.
5-Krep tavası ya da varsa özel pancake tavası ocağa konup altı açılır.Tereyağı ile tava yağlanır.Yağlama işlemi pişirme sırasında gerektikçe tekrarlanır.
6-Kızgın tavaya 10 cm çapında ,ortalama yarım kepçe sıvı dökülür.Tavanın sıcaklığı kontrol edilir .Çok kızgın olursa üstü kurumadan altı yanabilir.
7-Altı altın rengi olan pancake spatula ile ters çevrilir.Her iki yüzü bu şekilde pişirilir.
8-Ilık servis edilir.
NOT : Pişirme sırasında seri davranmalıdır.Aksi takdirde bekleyen pancakeler soğuyarak lezzetini kaybedecektir.
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder