22 Nisan 2015 Çarşamba

YALANCI TAVUKGÖĞSÜ






Tatlıların en masumu sütlü tatlılardır. Hafif, besleyici ve lezzetli oldukları için bol şerbetli hamur işi tatlılardan daha fazla tercih edilirler.
Yalancı tavukgöğsü de tüm masumiyetine rağmen içinde gerçekten tavukgöğsü olmadığı için böyle bir isim almıştır.
Benim hızlıca ve pratik bir tatlı hazırlamam gerektiğinde aklıma gelen ilk tariftir. Bu hafta sonu taze süt gelince önce yoğurdumuzu mayaladım. Kalan sütle de bu mis kokulu tavukgöğsünü hazırladım. Aslında bilinen bir tarif.Bir de benim yorumumla denemenizi tavsiye ediyorum.
Bu kez fotoğraflar pek net olmadı. Bu nedenle özür diliyorum.Umarım en kısa zamanda daha profesyonel fotoğraflar çekebilirim.

MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1,5 su bardağı toz şeker
125 gram tuzsuz tereyağı
1 paket vanilya

YAPILIŞI
1-Çelik bir tencereye tereyağı konup eritilir.
2- Üzerine unkonup helva kokusu gelinceye kadar sürekli karıştırarak kavrulur.
3- Nişasta ve toz şeker eklenir. Şeker eriyinceye kadar karıştırılır.
 
4-Karışımın üzerine soğuk süt yavaş yavaş bir yandan karıştırarak dökülür.
 
5- Hiç ara vermeden karıştırmaya devam ederek kaynayıncaya ve koyulaşıncaya kadar pişirilir.
6- Ocaktan alınır. Vanilya eklenir. Bir mikser  yardımıyla 10 dakika çırpılır.Bu işlem sakızlaşmasını ve pürüzsüzleşmesini sağlar.
 
7- Büyük kare ya da dikdörtgen bir borcam tepsi su ile ıslatılır. Yalancı tavukgöğsü her tarafında eşit olacak şekilde yayılır. Soğumaya bırakılır.
8- Üzerine çikolata sos dökülür. Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ya da yeşil fıstıkla süslenerek servis edilir.
 

ÇİKOLATA SOS 


MALZEMELER
1 çorba kaşığı un    
1 çorba kaşığı mısır nişastası
4 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı kakao
½ çay bardağı damla çikolata
1 su bardağı süt
1 su bardağı su

YAPILIŞI
1-Küçük bir tencere ya da sütlük içinde damla çikolata hariç tüm kuru malzemeler iyice karıştırılır.
 
2-Süt azar azar akıtılarak homojen bir karışım olana kadar karıştırılır. Süt bitince su ile devam edilir.
3-Tüm malzeme pütürsüz bir hale gelince ocak açılır. Sürekli karıştırarak pişirmeye başlanır.
 
4-Buharlaşma başlayınca damla çikolatalar eklenip karıştırmaya devam edilir.
5- Kaynayınca ocak kapatılır. Bir iki dakika sürekli karıştırarak hafif ılıklaştırılır.
6-Tavukgöğsünün üzerine akıtarak yayılır. Donunca üzeri isteğe bağlı süslenir.

NOT: Bu sos farklı yerlerde de(kek,kurabiye, meyve tatlıları , ekler ) kullanılabilir.
AFİYET OLSUN
  




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder