Tatlıların en masumu sütlü tatlılardır.
Hafif, besleyici ve lezzetli oldukları için bol şerbetli hamur işi tatlılardan
daha fazla tercih edilirler.
Yalancı tavukgöğsü de tüm masumiyetine
rağmen içinde gerçekten tavukgöğsü olmadığı için böyle bir isim almıştır.
Benim hızlıca ve pratik bir tatlı hazırlamam
gerektiğinde aklıma gelen ilk tariftir. Bu hafta sonu taze süt gelince önce
yoğurdumuzu mayaladım. Kalan sütle de bu mis kokulu tavukgöğsünü hazırladım. Aslında
bilinen bir tarif.Bir de benim yorumumla denemenizi tavsiye ediyorum.
Bu kez fotoğraflar pek net olmadı. Bu
nedenle özür diliyorum.Umarım en kısa zamanda daha profesyonel fotoğraflar
çekebilirim.
MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1,5 su bardağı toz şeker
125 gram tuzsuz tereyağı
1 paket vanilya
YAPILIŞI
1-Çelik bir tencereye tereyağı konup
eritilir.
2- Üzerine unkonup helva kokusu gelinceye
kadar sürekli karıştırarak kavrulur.
5- Hiç ara vermeden karıştırmaya devam
ederek kaynayıncaya ve koyulaşıncaya kadar pişirilir.
6- Ocaktan alınır. Vanilya eklenir. Bir
mikser yardımıyla 10 dakika çırpılır.Bu
işlem sakızlaşmasını ve pürüzsüzleşmesini sağlar.
7- Büyük kare ya da dikdörtgen bir borcam
tepsi su ile ıslatılır. Yalancı tavukgöğsü her tarafında eşit olacak şekilde yayılır.
Soğumaya bırakılır.
8- Üzerine çikolata sos dökülür. Buzdolabında
en az 3-4 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ya da yeşil fıstıkla süslenerek servis
edilir.
ÇİKOLATA SOS
MALZEMELER
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
4 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı kakao
½ çay bardağı damla çikolata
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
YAPILIŞI
1-Küçük bir tencere ya da sütlük içinde damla
çikolata hariç tüm kuru malzemeler iyice karıştırılır.
2-Süt azar azar akıtılarak homojen bir
karışım olana kadar karıştırılır. Süt bitince su ile devam edilir.
3-Tüm malzeme pütürsüz bir hale gelince ocak
açılır. Sürekli karıştırarak pişirmeye başlanır.
4-Buharlaşma başlayınca damla çikolatalar eklenip karıştırmaya devam edilir.
4-Buharlaşma başlayınca damla çikolatalar eklenip karıştırmaya devam edilir.
5- Kaynayınca ocak kapatılır. Bir iki
dakika sürekli karıştırarak hafif ılıklaştırılır.
6-Tavukgöğsünün üzerine akıtarak yayılır.
Donunca üzeri isteğe bağlı süslenir.
NOT: Bu sos farklı yerlerde de(kek,kurabiye,
meyve tatlıları , ekler ) kullanılabilir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder