13 Nisan 2015 Pazartesi

SUCUKLU ÇITIR NOHUT



Yarıyıl tatilinde kızlarımla mutfakta dolu dolu geçirdiğimiz zamanların birinde, kendimize atıştırmalık bir şeyler hazırlayıp film seyretmeye karar verdik. Önce filmi seçtik. Bence tüm ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte izlemeleri gereken Aamir Khan imzalı Her Çocuk Özeldir.
Sonra filme uygun özel bir çerez olarak da sucuklu çıtır nohudu hazırladık. Nereden esti derseniz, Vedat Milor’un meşhur Tadı Damağımda programından görmüş ve yapılacaklar listesine eklemiştim.  
Tapas İspanyol mezelerinin genel adıdır. Baharatlı çıtır nohut en kolay olanlarından biri.Nohut ve İspanyolların chorizo dedikleri bir tür sucukla yapılıyor.Nohut bizden, chorizo yerine de bizim mis gibi sucuğumuzu koyunca hoş bir lezzet oldu.
Sizlere de bir hafta sonu bu çerezi hazırlayıp aynı filmi ailecek seyretmenizi tavsiye ederim.




MALZEMELER
200 gram haşlanmış nohut
3 çorba kaşığı sıvı yağ (fındık yağı)
100 gram sucuk
Tuz, taze çekilmiş karabiber, toz kırmızıbiber, zencefil, kimyon,biberiye,kekik (hepsi birer tutam)

YAPILIŞI
1-Nohutlar bir kâse içerisinde sıvı yağın bir kaşığı, tuz ve kekik ve biberiye hariç baharatla harmanlanır. Toz halinde baharatların tercih edilmesinin nedeni nohutların üzerini iyi kaplamaları ve soteleme sırasında yanmamalarıdır.   
2-Sucuklar küçük doğranır.
3-Büyükçe bir tavaya kalan sıvı yağ konup kızdırılır. İyice ısınınca sucuklar alt üst edilerek hafif sotelenir.
4-Nohutlar eklenir. Sucuk ve nohutlar kızarıp kıtırlaşana kadar karıştırarak pişirilir.
5-Servis tabağına alınır.Üzerine kekik ve biberiye serpilir.
6-Sıcak servis edilir.
NOT: Eğer istenirse sucuk eklenmeden hazırlanıp, soğuk da tüketilebilir.

AFİYET OLSUN   
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder