28 Şubat 2015 Cumartesi

FRİTATA-OTLU OMLET


Bugün cumartesi, yarın pazar. Yani haftasonu!...Yani evde uzun sohbetli, bol malzemeli, öğlen saatlerine kadar sürecek kahvaltıların zamanı. Benim de bu sofralara küçük bir iki katkım olsun istedim. Hem çocuklara hem de büyüklere sağlıklı, bir okadar da lezzetli ve kolay kahvaltılık tarifler paylaşacağım. İlk tarifim İtalya'da çok sevilen Fritata. Tarifin Türkçe karşılığı Otlu Omlet. Adının hakkını veren bol yeşillikli bir omlet.
Ayrıca aklınızda bulunsun; yumurta ile birlikte tüketilen yeşil renkli sebzeler yumurtadaki demirin vücutta emilimini arttırarak sağlıklı beslenmemize yardımcı olur.
Bu kadar değerli bir besini daha değerli yapmak ister misiniz? Bunun için küçük bir de tavsiyem olacak. Çay demirin emilimini azaltan bir etki gösterir. Zaten o kadar çok yumurtalı kahvaltı yapmamıza rağmen kansızlık problemini bu kadar yaygın yaşayan bir toplum oluşumuzun en önemli nedeni çaysız kahvaltı düşünemiyor olmamız.
Çaysız kahvaltı tabii ki düşünülemez. Fakat şu keyif çayı kavramını daha çok benimsemeliyiz.Yani çayı kahvaltının üzerine, sohbet faslına bırakırsak çok güzel olur.
Aslında kahvaltıda aşırı ekmek tüketimi, yanında çay ihtiyacını artırıyor. Kısaca ekmeği azaltırsak hem kilo kontrolünü daha kolay yaparız, hem de çayı kahvaltı sonrasına bırakacağımız için kansızlık sorununa da küçük bir çözüm getirmiş oluruz.
Kahvaltıda ise şimdi tam mevsimi mis gibi bir ıhlamur çok güzel olur. Herkese sağlıklı ve mutlu günler ve bol sohbetli hafta sonları diliyorum.
Haydi tarifimize geçelim.

MALZEMELER

3 yumurta
100 gram ezlmiş beyaz peynir
4-5 dal maydanoz
4-5 dal dereotu
1 adet yeşil soğan
2 çorba kaşığı su
1 tutam tuz
1 çay kaşığı pul biber
Taze çekilmiş karabiber
tavayı yağlamak için 1 tatlı kaşığı tereyağı

YAPILIŞI

1- Yeşillikler ince doğranır. İstenirse sevilen başka yeşillikler de eklenebilir.
2- Çukur bir kapta yumurtalar, ezilmiş peynir, yeşillikler, su, baharatlar ve tuz iyice çırpılır.
3- 20 cm çapında bir teflon tavaya tereyağı konulup ocak yakılır.Yağ eriyince tava sallanarak her tarafının yağlanması sağlanır.
4- Karışım tavaya dökülür ve düzgünce yayılır. Ocağın ısısı düşürülür.
5- Altı hafifçe kızarıp üstü de spatulaya yapışmaz hale gelince ters yüz edilir.
6- Her iki tarafı da altın rengi aldığında servise hazırdır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder