Okulda öğrencilerime doğrama şekillerini öğretirken jülyen
doğranmış sebzelerle hazırladığım ilk çorbadır.
Aslında bizim için sulu yemek kıvamında. Fakat İtalyanlar için
oldukça değerli ,törensel bir çorba.’’Bin Malzeme ‘’anlamına geliyor.Yani içine
konulan malzeme ne kadar çok olursa o kadar iyi. Özellikle kış sebzeleri çok
yakışıyor. İsterseniz piştikten sonra blenderden geçirip küçük çocuklar , hatta
bebekler için besleyici bir öğün hazırlayabilirsiniz.
MALZEMELER
1 orta boy soğan
2 havuç
1-2 patates
1şalgam
1kereviz
1pırasa
4-5 yaprak beyaz lahana
Yarım çay bardağı zetinyağı
1çorba kaşığı tereyağı
1litre et suyu+1litre su
Tuz
1dal adaçayı
1avuç tel şehriye ya da kırılmış spagetti
Fesleğen,az karabiber
Üzerine
Yarım demet maydanoz
Parmesan ya da kaşar rendesi
YAPILIŞI
1-Tüm sebzeler jülyen doğranır.
2-Tencereye zeytinyağı konup ısıtılır. Sırasıyla soğan,
havuç, şalgam, kereviz, patates, pırasa ve lahana 2 dakika ara ile tencereye
alınarak sotelenir.
3-Tereyağı eklenir. 2 dakika da bu şekilde sotelenir.
Sebzeler iyice yumuşamalıdır.
4-Bir su bardağı kaynar suya adaçayı konularak demlenmeye
bırakılır.
5-Tencereye et suyu ve suyun yarısı eklenir. Tencerenin
kapağı kapatılır.
6-Kaynama başlayınca fesleğen, tuz, demlenmiş süzülmüş
adaçayı eklenir.
7-Tel şehriye ya da kırılmış spagetti eklenir. 10 dakika
pişirilir.
8-Çorbanın suyu kontrol edilir. Eğer azalmışsa kalan su
eklenir. Lezzet kontrolü yapılır.
9-Maydanoz ince doğranır. Parmesan ya da kaşar rendesi
eklenir.
10-Ocak kapatılır. Çorba servis edilirken üzerine maydanoz
ve kaşar ya da parmesan serpilir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder