4 Şubat 2015 Çarşamba

Merhabalar!

Yemek bir tutkudur. Sevgiyle ve tutkuyla pişen yemekler, bu yemeklerle kurulan sofralar benim ve ailemin hayata dair herşeyi paylaştığımız yerler oldu. Ben bir mutfak öğretmeniyim. 25 yılım gündüz okulda, akşam evde yemek yapmak, yaparken tarif etmek ve reçeteler oluşturmakla geçti.

Bugüne kadar en meraklı ve yetenekli öğrencim büyük kızım Ayşenur oldu. Çalışan bir anne olarak çocuklarımla daha fazla zaman geçirebilmek adına mutfakta yemek yaptığım zamanları onlarla birlikte geçirmek en büyük zevkimdi. Yıllar geçti çocuklarım büyüdü, Ayşenur tıp fakültesine gitti. Elif ortaokula başladı. Artık mutfak bizim için birikimlerimizi, deneyimlerimizi paylaştığımız yer oldu. Her iki kızım da yeni lezzetleri denemek ve tatmak konusunda çok istekli ve yetenekliler. Elif henüz küçük ama Ayşenur artık mutfakta kendi tarzını oluşturmuş bir lezzet avcısı!...

Uzun bir zamandır elimizde ne kadar çok tarif biriktiğini ve bunları birilerine ulaştırmamız gerektiğini konuşuyorduk. Benim tecrübelerimi, Türk ve Dünya mutfağından klasik tariflerimi; kızımın yabancı mutfak yorumları ve sağlıklı yaşam tüyolarını paylaşmak istedik. 

Bu nedenlerle artık buradayız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder