4 Şubat 2015 Çarşamba

Tavuk Yahnisi

İlk tarif olarak sizlerle yapımı kolay, sağlıklı ve lezzetli bir yemek olan tavuk yahnisini paylaşmak istedim. Bu yemeği kızlarım sulu sevdiği için ben bol sulu yapıyorum. Sizler isterseniz daha az sulu yapabilirsiniz. Bu yemek salçasız ve baharatsız olduğu için mide rahatsızlığı olanlar ve küçük çocuklar için de oldukça uygun.

Malzemeler 
8-9 adet tavuk incik (kemikli ya da kemiksiz)
1 adet iri soğan
2 adet havuç
4 adet patates
1 su bardağı bezelye
Yarım su bardağı sıvı yağ (tercihen fındık yağı)
Tuz, Karabiber(Taze çekilmiş)
Sıcak su

Yapılışı
1-Tencereye sıvı yağ konulup ısıtılır.
2-Isınan yağa derileri alınmış tavuklar atılıp her iki tarafı hafif kızartılır.
3-Soğanlar jülyen doğranıp tencereye eklenir.1-2 dakika sotelenir.
4-Verev halka şeklinde doğranmış havuçlar tencereye eklenir. 1-2 dakika da onlar sotelenir.
5-Patatesler iri küpler halinde doğranıp eklenir.
6-Genel olarak tüm sebzelerin ve tavuğun hafifçe kızarması sağlanır. Bunun için ara ara karıştırılır. Bir miktar karabiber eklenir.
7-Bezelye taze taze ise ayrı biyerde hafifyumuşayıncaya kadar haşlanır. Konserve ise doğrudan kullanılabilir.
8-Tencereye malzemelerin üzerini 1-2 parmak geçene kadar sıcak su eklenir. Kaynayınca tuzu ayarlanır. 30 dakika kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirilir.

AFİYET OLSUN...


1 yorum:

  1. Merhaba Sevim tarifi çok beğendim en kısa zamanda deneyeceğim yemeye beklerim;) İklime

    YanıtlaSil