Malzemeler
8-9 adet tavuk incik (kemikli ya da kemiksiz)
1 adet iri soğan
2 adet havuç
4 adet patates
1 su bardağı bezelye
Yarım su bardağı sıvı yağ (tercihen fındık yağı)
Tuz, Karabiber(Taze çekilmiş)
Sıcak su
Yapılışı
1-Tencereye sıvı yağ konulup ısıtılır.
2-Isınan yağa derileri alınmış tavuklar atılıp her iki tarafı hafif kızartılır.
3-Soğanlar jülyen doğranıp tencereye eklenir.1-2 dakika sotelenir.
4-Verev halka şeklinde doğranmış havuçlar tencereye eklenir. 1-2 dakika da onlar sotelenir.
5-Patatesler iri küpler halinde doğranıp eklenir.
6-Genel olarak tüm sebzelerin ve tavuğun hafifçe kızarması sağlanır. Bunun için ara ara karıştırılır. Bir miktar karabiber eklenir.
7-Bezelye taze taze ise ayrı biyerde hafifyumuşayıncaya kadar haşlanır. Konserve ise doğrudan kullanılabilir.
8-Tencereye malzemelerin üzerini 1-2 parmak geçene kadar sıcak su eklenir. Kaynayınca tuzu ayarlanır. 30 dakika kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirilir.
AFİYET OLSUN...
Merhaba Sevim tarifi çok beğendim en kısa zamanda deneyeceğim yemeye beklerim;) İklime
YanıtlaSil