28 Şubat 2015 Cumartesi

TORTİLLAS DE PATATAS - PATATESLİ OMLET

Kahvaltı en önemli öğündür. Geçiştirmeye gelmez. Doyurucu ve besleyici olmalı. Türk  mutfağında yumurtalı yemekler genellikle sabah kahvaltısında doyurucu ve besleyici olması nedeniyle tercih edilir. Patatesli omlet bizim evde en çok sevilen yumurta yemeklerinden biridir. İspanyol mutfağındaki adıyla Tortillas de Patatasİspanyol mutfağında Tortillas de patatas (patatesli omlet) bizden farklı olarak kahvaltıda değil de öğlen ya da akşam tercih edilen lezzetli ve hafif bir yemektir.
Ben sizlere en basit ve bizim damağımıza uygun haliyle tarif edeceğim.

MALZEMELER

1 küçük kuru soğan
1orta boy patates
3 yumurta
2 çorba kaşığı su
3 çorba kaşığı zeytinyağı
4-5 dal maydanoz
Tuz, taze çekilmiş karabiber, pul biber

YAPILIŞI

1- Soğan küçük yemeklik, patates tavla zarı büyüklüğünde, maydanoz incecik doğranır.
2- Yumurtalar, su ve tuz ile birlikte iyice çırpılır.
3- Teflon bir omlet tavasına zeytinyağı konup kızdırılır.
4- Soğan ve patatesler birlikte tavaya konur. Ara sıra karıştırarak biraz kızartılır. Karabiber, pulbiber eklenir.


  
5- İyice çırpılmış yumurta tavaya dökülür. Düzgünce yayılarak patates ve soğanların üzerini kaplaması sağlanır.  Henüz sıvı iken maydanoz eklenir. Tavanın altı kısılır. Üzerine bir kapak kapatılır. Kapak omletin kabarmasını ve yüzünün pişmesini sağlar.


6- Omletin altı iyice kızarıp tavayı bırakınca tersyüz edilir. Artık kapak kapatılmaz.
7- Her iki yüzü de altın rengi olunca servise hazır hale gelmiştir.
AFİYET OLSUN
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder