Ben sizlere en basit ve bizim damağımıza uygun haliyle tarif edeceğim.
MALZEMELER
1 küçük kuru soğan
1orta boy patates
3 yumurta
2 çorba kaşığı su
3 çorba kaşığı zeytinyağı
4-5 dal maydanoz
Tuz, taze çekilmiş karabiber, pul biber
YAPILIŞI
1- Soğan küçük yemeklik, patates tavla zarı büyüklüğünde, maydanoz incecik doğranır.
2- Yumurtalar, su ve tuz ile birlikte iyice çırpılır.
3- Teflon bir omlet tavasına zeytinyağı konup kızdırılır.
4- Soğan ve patatesler birlikte tavaya konur. Ara sıra karıştırarak biraz kızartılır. Karabiber, pulbiber eklenir.
5- İyice çırpılmış yumurta tavaya dökülür. Düzgünce yayılarak patates ve soğanların üzerini kaplaması sağlanır. Henüz sıvı iken maydanoz eklenir. Tavanın altı kısılır. Üzerine bir kapak kapatılır. Kapak omletin kabarmasını ve yüzünün pişmesini sağlar.
6- Omletin altı iyice kızarıp tavayı bırakınca tersyüz edilir. Artık kapak kapatılmaz.
7- Her iki yüzü de altın rengi olunca servise hazır hale gelmiştir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder