Merhaba dostlar. Ramazan ayı tüm Türkiye’de serin geçiyor.
Yağmur, dolu, fırtına Haziran’ın son günlerine hiç yakışmayan fakat orucu rahat
geçirmemizi sağlayan bir hava var. Rabbimin bir lütfu herhalde. Barajlar doldu
taşıyor. Geçen yıl korktuğumuz susuzluk, artık aklımıza gelmiyor. Sağlıkla
geçirdiğimiz her güne şükredelim. Yağışların nimetten külfete dönüşmemesi için
dua edelim.
Bugün bizim iftar menümüzde; Patates çorbası, kuru köfte,
sebzeli bulgur pilavı, zeytinyağlı taze fasulye, cacık ve roka salatası vardı.
Sebzeli bulgur pilavı ve zeytinyağlı taze fasulye tarifini
daha önce yazmıştım. Bugün patates çorbası ve kuru köfte tarifini paylaşacağım.
MALZEMELER
4 adet patates
2 adet havuç
1 adet soğan
½ çay bardağı sıvı yağ
1 litre kemik suyu+1 litre su
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Üzerine
İnce doğranmış maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
YAPILIŞI
1-Havuç, patates ve soğan soyulur. Yıkanır ve büyük küpler
halinde doğranır.
2-Bir tencereye sıvıyağ konup ateş açılır. Yağ kızdığında
önce soğan 2 dakika sotelenir. Ardından havuç, 2 dakika sonra da patatesler
eklenerek soğanın rengi hafif pembeleşene kadar sotelenir.
3-Kimyon ve karabiber serpilir. Bir iki kere karıştırılır.
4-Sebzelerin üzerine kemik suyu ve su eklenir. Kaynayınca
ocak kısılır.15-20 dakika sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
5-Tuzu ayarlanır. 10 dakika daha pişirilip ocak kapatılır.
6-Blender yardımıyla pürüzsüz bir hale getirilir. Eğer kıvam
koyu ise biraz kaynar su ile açılabilir. Bu durumda tekrar bir taşım
kaynatılır.
7-Maydanoz incecik kıyılır. Bir tavada tereyağı eritilip pul
biber hafif kızartılır. Çorba servis edilirken üzerine önce tereyağlı pul
biber, sonra da maydanoz serpilir.
NOT: Bu çorba baharatsız hazırlanırsa, bebekler için de çok
uygun bir ek besin oluyor.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder