Ben geniş bir ailede büyüdüm. Çocukluğumun en güzel günleri
kalabalık ve renkli sofralarda geçti. Babaannem gerçekten çok iyi bir aşçıydı.
Benim mutfak aşkımın ilk tohumları onun dizlerinin dibinde atılmıştır. O güzel
günleri hatırladığımda, burnumda tüten çok özel kokular var. Kuru köfte de
onlardan biri.
Bugün hem babaanneciğimi rahmetle anmak, hem de çocukluğumun
bu güzel lezzetini sizlerle paylaşmak için kuru köfteyi iftar menüsüne dâhil
ettim.
Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Çocukların çok
seveceğinden emin olabilirsiniz. Hele yanında bir de patates kızartması ve
ayran olursa, yılın en iyi annesi ödülünü kazanırsınız.
MALZEMELER
300 gram dana kıyma
1 çay bardağı galeta unu (babaannem ufalanmış bayat ekmek içi kullanıyordu)
2 adet yumurta
1 adet büyük soğan
4 diş sarımsak
½ demet maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
2 çorba kaşığı un
Kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI
1-Derin bir kaba soğan rendelenir.Maydanoz incecik
kıyılır.Sarmısaklar ezilir. Kıyma, yumurtalar, galeta unu, tuz ve baharatlar eklenip iyice
yoğrulur.
2-Bir tepsiye 2 çorba kaşığı un serpilir.
3-Kıymadan yarım limon kadar parça alınıp elde yuvarlanarak
uzun köfteler hazırlanır.
4-Hazırlanan köfteler tepsideki unun içerisine konulur.Tepsi
hafifçe sallanarak her tarafının unlanması sağlanır.
6-Kağıt havlu yayılmış bir tabağa çıkartılır.Yüzeydeki yağı
kağıt havlu çekince, köfteler kuru bir görüntü alır.
Yanında ayran ya da cacıkla servis ediniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder