Ramazan menülerimizi mümkün olduğunca hafif hazırlamaya
çalışıyorum. Aynı zamanda uzun geçen oruçlu saatlerde vücudumuzdan eksilen tüm
besin öğelerini yerine koymamız gerektiğini de unutmuyorum. Hal böyle olunca
hem masadan hafif kalkmak, hem de aileme sağlıklı yemekler hazırlamak için özen
gösteriyorum.
İşte bugünkü menümüz: Erişteli yeşil mercimek çorbası
Fırında sebzeli
tavuk
Mevsim
salata
Fırın
sütlaç
Erişteli yeşil mercimek çorbası tarifini daha önce bloğa
yazmıştım. Bugün fırında sebzeli tavuk ve fırın sütlaç tarifini paylaşmak
istiyorum.
MALZEMELER
3 adet tavuk but
4 adet patates
6 adet yeşil biber
½ çay bardağı sıvı yağ
½ limon suyu
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
YAPILIŞI
1-Tavuk butlar yıkanır. Keskin bir bıçakla eklem yerinden
ikiye ayrılır.
2-Patatesler yıkanır, soyulur, elma dilimi şeklinde
doğranır.
3-Bir kasede sıvıyağ, limon suyu, tuz ve baharatlar iyice
karıştırılır.
4-Derin bir kapta butlar ve patatesler bu sosla tamamen
kaplanır. alt üst ederek tüm sos yedirilir.Sonra tepsiye yayılır.
5-Fırın 200 dereceye ayarlanır. Alt rafa taşmayacak şekilde
su doldurulmuş bir tepsi sürülür. Orta rafa tavuk ve patatesler yayılmış tepsi
konur.45 dakika pişirilir.
6-Biberler ortasından bıçakla delinir. Yarı pişmiş tavuk ve patateslerin
üzerine dizilir. 15 dakika daha pişirilir. Biber çabuk piştiğinden sonuna doğru
eklenmelidir.
7-Fırın kapatılır. Servis saatine kadar fırında sıcak
bekletilir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder