1 Temmuz 2015 Çarşamba

FIRINDA SEBZELİ TAVUK



Ramazan menülerimizi mümkün olduğunca hafif hazırlamaya çalışıyorum. Aynı zamanda uzun geçen oruçlu saatlerde vücudumuzdan eksilen tüm besin öğelerini yerine koymamız gerektiğini de unutmuyorum. Hal böyle olunca hem masadan hafif kalkmak, hem de aileme sağlıklı yemekler hazırlamak için özen gösteriyorum.
İşte bugünkü menümüz: Erişteli yeşil mercimek çorbası
                                             Fırında sebzeli tavuk
                                             Mevsim salata
                                             Fırın sütlaç
Erişteli yeşil mercimek çorbası tarifini daha önce bloğa yazmıştım. Bugün fırında sebzeli tavuk ve fırın sütlaç tarifini paylaşmak istiyorum.
MALZEMELER
3 adet tavuk but
4 adet patates
6 adet yeşil biber
½ çay bardağı sıvı yağ
½ limon suyu
1 çay kaşığı kimyon       
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber

  YAPILIŞI
1-Tavuk butlar yıkanır. Keskin bir bıçakla eklem yerinden ikiye ayrılır.
2-Patatesler yıkanır, soyulur, elma dilimi şeklinde doğranır.
3-Bir kasede sıvıyağ, limon suyu, tuz ve baharatlar iyice karıştırılır.
4-Derin bir kapta butlar ve patatesler bu sosla tamamen kaplanır. alt üst ederek tüm sos yedirilir.Sonra tepsiye yayılır.

5-Fırın 200 dereceye ayarlanır. Alt rafa taşmayacak şekilde su doldurulmuş bir tepsi sürülür. Orta rafa tavuk ve patatesler yayılmış tepsi konur.45 dakika pişirilir.
6-Biberler ortasından bıçakla delinir. Yarı pişmiş tavuk ve patateslerin üzerine dizilir. 15 dakika daha pişirilir. Biber çabuk piştiğinden sonuna doğru eklenmelidir.
7-Fırın kapatılır. Servis saatine kadar fırında sıcak bekletilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder