Yalandan hayatım boyunca nefret ettim. Bence insanların en
kötüsü yalancılardır. Çocuklarıma sadece yalan söylediklerinde ceza verdim. İpe
götürseler bile doğru söylemeleri gerektiğini öğrettim.
Fakat ne yazık ki yalan hayatın içinde. Öyle ki
yemeklerimize bile yalancı isimler verebiliyoruz. Örnek mi? Yalancı su böreği,
yalancı köfte, yalancı işkembe çorbası, yalancı Laz böreği vs. liste böyle
uzuyor.
Hepsi de çok lezzetli. Keşke tüm yalancılar mutfaktakiler
kadar güzel ve masum olsa...
Ben bugün sizlere yalancı Laz böreğinin tarifini vereceğim.Ramazan
ayında iftar sonrası çayın yanında iyi gidecektir.
Tarif çok basit. Özellikle mutfak tecrübesi az olup ta şık
bir sunum yapmak isteyenlere tavsiye ederim.
MALZEMELER
10 adet hazır milföy hamuru
4 su bardağı süt
3çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı mısır nişastası
1 adet muz
8 çorba kaşığı toz şeker
Üzerine pudra şekeri
YAPILIŞI
1-Bir tencereye un, nişasta, toz şeker konulur ve
karıştırılır.
2-Üzerine soğuk süt azar azar ilave ederek karıştırmaya
devam edilir.
3-Tencere orta ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz
olup koyulaşıncaya kadar pişirilir.
4-Ocak kapatılır. Muz rendelenir.
5-Muz ve vanilya kremaya eklenip mikserle 10 dakika
çırpılır.
6-Milföy hamurunun her bir yaprağı boyuna 4 parçaya
kesilir.40 adet dikdörtgen elde edilir.
7- Fırın 200 dereceye ayarlanır. Önceden ısıtılmamış fırında
milföyler yağını bırakır ve kat kat ayrılamaz.
8-Hamurlar fırın kağıdı yayılmış tepsiye dizilir. Yaprak
yaprak kabarıp üzeri pembe renk oluncaya kadar pişirilir.
9-Milföyler soğuyunca bıçak katlar arasından geçirilerek her
bir parça ikiye ayrılır.
10-Alt parçaya bolca krema sürülerek üst parça kapatılır.
Tüm milföyler bu şekilde bitirilir.
11-Son olarak üzerine pudra şekeri elenir.
NOT:Milföylerin arasına krema sürme işlemi servisten en fazla 2 saat önce yapılmalıdır. Aksi taktirde krema milföyü hamurlaştıracağı için ürünün kalitesi bozulur.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder