12 Temmuz 2015 Pazar

ZEN KAÇIKLARI ÇÖREĞİ

Şu sıralar yeraltı edebiyatı okuyorum. En son okuduğum kitap Jack Kerouac'tan "Zen Kaçıkları". Kerouac her zamanki gibi kitapta kendisini ve arkadaşlarını anlatmış. "Yolda"da olduğu gibi yine yolculukta. Fakat bu sefer içsel yolculukta Kerouac. Dostlarıyla sohbet ediyor, yiyor, bolca içiyor :)
Sohbetlerinde bolca Buda'dan, doğadan, evrendeki düzenden bahsediyor. Gerçekten harika bir kitap. Kitabın bazı yerlerinde yedikleri, bohem hayatlarına yakışacak derecede basit yemeklerin tariflerine de rastlanabiliyor. Bunlardan biri de Kerouac'ın arkadaşlarını doyurmak için çayın yanına yaptığı mısır çöreği.
"Sarı mısır ununu, içine biraz soğan doğrar, az tuzla ve suyla karıp tavadaki kızgın yağın içine kaşıkla ufak ufak parçalar halinde atar, sıcacık mısır çörekleri hazırlardım millete - çayla iyi giderdi." demiş Kerouac ve devamında açtığı bir falda insanları doyuracağı çıktığını eklemiş. Ben de Kerouac gibi arkadaşlarıma yemekler yapmayı, doyurmayı çok seviyorum ve bu tarifi tüm arkadaşlarıma adamak istiyorum. Annemle biraz modifiye ederek yaptık. Çok az malzemeyle yapılan basit bir tarif. Ama az çoktur...

Malzemeler
80 gram mısır unu
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yumurta
1 küçük soğan
Yarım su bardağı su
Tuz
Karabiber,Pul biber (isteğe bağlı)
Kızartmak için yarım su bardağı sıvıyağ

Yapılışı

1.Soğan incecik doğranır.

2.Mısır unu, nişasta, soğan yumurta, tuz ve baharatlar derin bir kasede karıştırılır.

3.Karışım suyla yavaş yavaş inceltilir.

4.Tavada yağ kızdırılır. Karışım her seferinde karıştırarak kaşık kaşık yağa atılır. Kızarınca ters çevrilir ve diğer yüzü de kızartılır.

5.Sıcak olarak servis edilir.

NOT:İsterseniz ev yapımı yoğurtla servis edebilirsiniz. Birbirlerine çok yakışıyorlar.


1 yorum:

  1. Acı sevenler için biraz baharat ve yoğurtla yemesi hızlı ama unutulmaz bir çörek

    YanıtlaSil