12 Temmuz 2015 Pazar

VİŞNE SOSLU GLUTENSİZ BROWNİE

Okul bitti ve artık evimdeyim. Doya doya mutfakta zaman geçirebildiğim için çok mutluyum.Fakat daha sağlıklı yaşamak adına gluteni bıraktığımdan beri çok sevdiğim bazı yemek ve tatlılardan mahrum kalıyorum. Tatlıyı çok seven biri olarak zorlandığım zamanlar oldu.
Brownie özellikle çikolata seven hiç kimsenin dayanamayacağı bir tatlı. Glutensiz yapmaya da oldukça uygun. Dışı kıtır, içi ıslak ve yumuşak, hele bir de üstüne sıcak vişne sosu... Bana birşeyler oluyor...



MALZEMELER
Brownie 
225 gram bitter çikolata
225 gram tereyağı
200 gram pudra şekeri
4 yumurta
150 çiğ badem
1 fiske tuz
Vişne Sosu
2 su bardağı vişne
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı şeker

YAPILIŞI
Brownie
1-Bademleri sıcak suya koyun. Su ılındığı zaman bademlerin kabuklarını soyun ve kurumaya bırakın. Bademler kuruduğunda mutfak robotundan incecik çekin.

2-Tereyağını eritin ve küçük parçalara bölünmüş çikolatayı içine atın. Ocağı kapatın ve karışım homojen olana kadar karıştırın.

3-Yumurtanın sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara alın. Beyazları bir fiske tuzla kar haline getirin. (Kabı ters çevirdiğinizde dökülmemeli)

4-Yumurtanın sarılarını pudra şekeri ile birbirine yedirin ve kremamsı bir hal alana kadar çırpın. Ardından çırpmaya devam ederek yavaş yavaş tereyağlı çikolata karışımını ekleyin. Bu sırada bir yandan da öğütülmüş bademi ekleyin. 

5- Çırpmayı bırakın ve kar halindeki yumurta beyazını parça parça karışıma ekleyerek yavaşça altüst ederek karıştırın. Bu aşamada yumurta beyazının içindeki havayı indirmemeye dikkat edin. 

6-Yaklaşık 20-25 cm çapında dibi yağlanmış bir tepsiye karışımı dökün. 

7-Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirin. Fırını kapattıktan sonra fırında 15 dakika dinlendirin.

 8-Soğuyunca kalıptan ters çevirerek servis tabağına alın.



Vişne Sosu
1-Yıkanmış vişneleri ve suyu bir kapta kaynatın. Kaynatırken vişneleri fazla parçalamadan ezin.

2-Su kaynadığında şekerini ekleyin ve şeker eriyene kadar kaynatın. 

3-Birazcık soğuk suyla incelttiğiniz nişastayı karışıma ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

4-Sos katılaşmaya başlayınca ocaktan alın ve sıcakken dilimlenmiş brownie'nin üzerine dökün. 

1 yorum:

  1. Mükemmel bir karışım tereyağının enfes tadı vişne parçacıkları ile birlikte ağızda unutulmaz bir tad bırakıyor ... Teşekkürler

    YanıtlaSil