Artık yaz geldi. Sebze meyve gerçek lezzetlerine kavuştu.
Domatesler mis gibi kokuyor. Çorba yapmanın vaktidir. Daha önce miyaneli çorba
tarifi verdiğim için ayrıntılı resimler koymadım.Oldukça basit ve
lezzetli bir çorba. Güzelim yaz domatesleriyle mutlaka deneyin. Besin değeri
oldukça yüksek. Mide rahatsızlığı olanlar ve bebekler için de tavsiye ederim.
MALZEMELER
4 adet domates
½ çay bardağı sıvı yağ(istenirse 2 kaşık tereyağı)
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı domates salçası
1 litre kemik suyu+1 litre su
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı fesleğen
Tuz
Terbiyesi için
1 yumurta sarısı
1 su bardağı süt
YAPILIŞI
1-Domateslerin kabuğu soyulur, çekirdekleri çıkarılır. Dörde
bölerek rendelenir ya da robotla püre haline getirilir.
2-Bir tencereye sıvı yağ konur. Ocak açılır. Yağ kızınca un
eklenip helva kokusu gelinceye kadar kavrulur.
3-Salça eklenir. Bir iki kez karıştırılır. Domates püresi
eklenir. Kokusu gelene kadar karıştırarak pişirilir. Ocak kısılır.
4- Fesleğen ve karabiber eklenip karıştırılır.
5-Et suyu ve su azar azar karıştırarak ilave edilir. Ocak
açılır.
6-Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edilir.
7-Kaynayınca ocak kısılır. Bir kasede yumurta sarısı sütle
iyice çırpılır.
8-Kaynamakta olan çorbadan azar azar çırparak ilave edilir.
Terbiyenin sıcaklığı çorbaya eşitlenince
karıştırarak birleştirilir.
9-Tuz ilave edilir. Bir taşım kaynayınca ocak kapatılır.
10-Kızartılmış küçük ekmeklerle (kruton) servis edilir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder