24 Temmuz 2015 Cuma

GLUTENSİZ LİMONLU KEK

Limonlu kek bir dönem sürekli yaptığım ve çok sevdiğim bir tatlıydı. Glutensiz beslenmeye başlayınca birçok şey gibi kek de hayatımdan çıktı. Çünkü kek kabarması gerektiği için kurabiye gibi farklı malzemelerle yapmaya çok açık bir tatlı değil. Elbette artık marketlerde rahatlıkla bulunabilen glutensiz un karışımlarıyla tüm unlu tarifleri yapabilirsiniz. Ama ben kendime meydan okudum ve glutensiz un karışımı olmadan elimdeki ulaşılabilir malzemelerle tarifler üretmeye çalışacağım dedim. Annemin bana kazandırdığı temel teknik bilgiler bu konuda çok yardımcı oldu. Mesela bu tarifte kullandığım yöntem 'pandispanya' hazırlama tekniği. Biraz zahmetli ama kesinlikle denemeye değer. 

Malzemeler

3 yumurta
3 kaşık mısır unu
3-4 kaşık pudra şekeri
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 limon
Yarım paket kabartma tozu
Bir fiske tuz 

Yapılışı

1-Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırın. 
2-Yumurta sarılarını pudra şekeriyle açık sarı kremamsı bir hal alana kadar çırpın. 
3-Karışıma mısır unu ve zeytinyağını ekleyin.
4-İki limonun kabuğunu karışıma rendeleyerek ekleyin. 
5-Limonlardan birinin suyunu sıkın ve bir bardakta kabartma tozuyla karıştırıp karışıma ekleyin.
6-Yumurta beyazlarını bir fiske tuzla kar haline gelene kadar çırpın. Kap ters çevrildiğinde düşmeyecek kıvama geldiğinde bir spatula ya da kaşık yardımıyla hazırladığınız karışıma yavaşça yedirin. 
7-İyice yağlanmış ya da fırın kağıdı serilmiş küçük boy bır fırın kabında 150 derecelik fırında 30-45 dakika arası pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder