19 Mart 2015 Perşembe

TENCERE KEBABI




Et yemekleri hem besleyici ,hem de göz dolduran yemeklerdir .Tencere yemekleri ise Türk Mutfağının vazgeçilmezidir .Ancak et yemeği tencereye girince sulu yemek olup çıkıyor .Böyle olunca da evdekiler bazen itiraz edebiliyor .Hatta eti et olarak tüketmek ,sebze ile karıştırmamak  bazı evlerde kural gibidir .
Halbuki etin sindirimini kolaylaştırmak için sebze eşliğinde tüketmek çok önemli bir beslenme kuralıdır .
Tencere kebabı işte tam da bu niteliklere uygun bir alternatif .Hem tencere yemeği ,hem de sulu değil .Dışarıda yiyeceğiniz en iyi kebabın rakibi olabilir .
Deneyin ,iltifat garantili bir tarifiniz olsun .Yanında istediğiniz bir pilavı servis edebilirsiniz .Benden size bir tavsiye de, mevsimine uygun bir komposto ya da hoşafla harika olur .

 

MALZEMELER
500 gram dana kuşbaşı
1büyük soğan
3-4 yeşil biber
1 kırmızı kaypa biber
10 diş sarımsak
½ çay bardağı +1 çorba kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı su
3 patates
Tuz
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Karabiber ,pul biber ,kimyon ,kekik 

YAPILIŞI
1-Geniş bir tencerede yağ kızdırılır .Etler içine atılır .Dış yüzü hafif kızarana kadar mühürlenir .Üzerine                      2 bardak su su konur .Kapak kapatılır .Suyunu çekinceye kadar pişirilir .
2-Etler pişerken ,patatesler kuşbaşı doğranır .2 kaşık yağ ile harmanlanır .Fırın 200 dereceye ayarlanır .Patatesler fırına verilir .
3-Biberler ve soğan kuşbaşı doğranır .sarmısaklar ince dilimlenir .
4-Etler suyunu çekince iki dakika ara ile soğan ,biberler ve sarmısak eklenip sotelenir .
5-Salçalar eklenir . kokusu çıkınca tuz ve baharatlareklenir .Biraz karıştırılır .Kalan su katılır .
6-Etler ikinci suyu da çekince ,fırında kızaran patatesler eklenip karıştırılır .5 dakika kısık ateşte lezzetlerin birbirine karışması sağlanır .Yanına pilav ,salata ya da komposto çok yakışır .
AFİYET OLSUN





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder