Et yemekleri hem besleyici ,hem de göz dolduran yemeklerdir
.Tencere yemekleri ise Türk Mutfağının vazgeçilmezidir .Ancak et yemeği
tencereye girince sulu yemek olup çıkıyor .Böyle olunca da evdekiler bazen
itiraz edebiliyor .Hatta eti et olarak tüketmek ,sebze ile karıştırmamak bazı evlerde kural gibidir .
Halbuki etin sindirimini kolaylaştırmak için sebze eşliğinde
tüketmek çok önemli bir beslenme kuralıdır .
Tencere kebabı işte tam da bu niteliklere uygun bir
alternatif .Hem tencere yemeği ,hem de sulu değil .Dışarıda yiyeceğiniz en iyi
kebabın rakibi olabilir .
Deneyin ,iltifat garantili bir tarifiniz olsun .Yanında
istediğiniz bir pilavı servis edebilirsiniz .Benden size bir tavsiye de,
mevsimine uygun bir komposto ya da hoşafla harika olur .
MALZEMELER
500 gram dana kuşbaşı
1büyük soğan
3-4 yeşil biber
1 kırmızı kaypa biber
10 diş sarımsak
½ çay bardağı +1 çorba kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı su
3 patates
Tuz
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Karabiber ,pul biber ,kimyon ,kekik
YAPILIŞI
1-Geniş bir tencerede yağ kızdırılır .Etler içine atılır
.Dış yüzü hafif kızarana kadar mühürlenir .Üzerine 2 bardak su su konur
.Kapak kapatılır .Suyunu çekinceye kadar pişirilir .
2-Etler pişerken ,patatesler kuşbaşı doğranır .2 kaşık yağ
ile harmanlanır .Fırın 200 dereceye ayarlanır .Patatesler fırına verilir .
3-Biberler ve soğan kuşbaşı doğranır .sarmısaklar ince
dilimlenir .
4-Etler suyunu çekince iki dakika ara ile soğan ,biberler ve
sarmısak eklenip sotelenir .
5-Salçalar eklenir . kokusu çıkınca tuz ve baharatlareklenir
.Biraz karıştırılır .Kalan su katılır .
6-Etler ikinci suyu da çekince ,fırında kızaran patatesler
eklenip karıştırılır .5 dakika kısık ateşte lezzetlerin birbirine karışması
sağlanır .Yanına pilav ,salata ya da komposto çok yakışır .
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder