28 Mart 2015 Cumartesi

FINDIKLI KURABİYE







Kurabiye yapmayı ve dostlarıma ikram etmeyi çok seviyorum. Tercihim ağızda dağılan, biraz kıtır kurabiyelerden yana.
 Benim dost ziyaretlerine giderken elim boş gitmeyeyim diye yaptığım, her seferinde tadına bakanların tarifini istediği şirin, mis kokulu bir kurabiyem var. Fındıklı kurabiye. Bu tarifi sevgili dostlarımın ısrarları üzerine bloğumda paylaşmak istedim.
Mutlaka deneyin. Sizi yıldız yapacağından şüpheniz olmasın. Buyurun tarife.

MALZEMELER
250 gram tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çay bardağı pudra şekeri
2 yumurta (birinin akı üzerine)
2 su bardağı mısır nişastası
4-5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı dövülmüş fındık

YAPILIŞI
1-Bir yoğurma kabında margarin ya da tereyağı,pudra şekeri,yumurta ve sıvı yağ krem haline gelene kadar yoğrulur.
2-Fındığın yarısı, nişasta, unun yarısı, vanilya ve kabartma tozu eklenerek yoğurmaya devam edilir.
3-Kalan un kontrollü olarak ilave edilir. Çok sert olmayan fakat ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
4-Hamurun üzeri strech film ile kapatılarak buzdolabında bir saat dinlendirilir.
5-Bir tepsiye pişirme kâğıdı yayılır. Bu şekilde hem kurabiyeler kolayca tepsiden çıkar, hem de tepsinin temizliği rahat olur. Fırın 170 dereceye ayarlanır.
6-Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Yuvarlak şekil verilir. Önce yumurta akına, sonra fındığa batırılır. Tepsiye aralıklı dizilir.
7-Önceden ısıtılmış fırında üzeri pembe renk alana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder