Kurabiye yapmayı ve dostlarıma ikram etmeyi çok seviyorum.
Tercihim ağızda dağılan, biraz kıtır kurabiyelerden yana.
Benim dost
ziyaretlerine giderken elim boş gitmeyeyim diye yaptığım, her seferinde tadına
bakanların tarifini istediği şirin, mis kokulu bir kurabiyem var. Fındıklı
kurabiye. Bu tarifi sevgili dostlarımın ısrarları üzerine bloğumda paylaşmak
istedim.
Mutlaka deneyin. Sizi yıldız yapacağından şüpheniz olmasın.
Buyurun tarife.
MALZEMELER
250 gram tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çay bardağı pudra şekeri
2 yumurta (birinin akı üzerine)
2 su bardağı mısır nişastası
4-5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı dövülmüş fındık
YAPILIŞI
1-Bir yoğurma kabında margarin ya da tereyağı,pudra
şekeri,yumurta ve sıvı yağ krem haline gelene kadar yoğrulur.
2-Fındığın yarısı, nişasta, unun yarısı, vanilya ve kabartma
tozu eklenerek yoğurmaya devam edilir.
3-Kalan un kontrollü olarak ilave edilir. Çok sert olmayan
fakat ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
4-Hamurun üzeri strech film ile kapatılarak buzdolabında bir
saat dinlendirilir.
5-Bir tepsiye pişirme kâğıdı yayılır. Bu şekilde hem
kurabiyeler kolayca tepsiden çıkar, hem de tepsinin temizliği rahat olur. Fırın
170 dereceye ayarlanır.
6-Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Yuvarlak
şekil verilir. Önce yumurta akına, sonra fındığa batırılır. Tepsiye aralıklı
dizilir.
7-Önceden ısıtılmış fırında üzeri pembe renk alana kadar
yaklaşık 15-20 dakika pişirilir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder