7 Mayıs 2015 Perşembe

KÜLLÜ KURABİYE



Kurabiyeler hamur işleri içinde en fazla çeşidi olan gruptur. İstediğiniz kadar çeşitlendirebilirsiniz. Her türlü malzeme ile farklı görünüm ve lezzetler elde edebilirsiniz. Ortak özellikleri hiç bayatlamamalarıdır.
 Ben de tüm kurabiye çeşitlerini biliyorum derken; Benim gibi mutfak öğretmeni olan arkadaşım Güler bir kurabiye ikram etti ki, tek kelimeyle bayıldım.
 İlginçtir. Hamurunda şeker yok.Küllü kurabiye adını görüntüsünden almış. Gerçekten külde yuvarlanmış gibi görünüyor. Kapalı bir kutuda bir ay bayatlamadan saklayabilirsiniz. Özellikle kahvenin yanında çok hoş bir ikram.
 Bu güzel tarifi benimle paylaşan sevgili arkadaşım Güler’e teşekkür ediyorum.
MALZEMELER
1 paket margarin(Bizim margarin iyi sonuç veriyor)
1 çay bar. sıvı yağ
2 yumurta sarısı
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Aldığı kadar un( 4,5 su bardağı kadar)
Üzeri İçin
1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
2çorba kaşığı kakao
YAPILIŞI
1-Oda ısısında yumuşamış margarin, sıvı yağ ve yumurta sarıları ile krem haline gelene kadar elle yoğrulur.
2-Unun yarısı, kabartma tozu ve vanilya ile yoğrulmaya devam edilir.
3-Unun diğer yarısı kontrollü bir şekilde eklenerek ele yapışmayan oldukça yumuşak bir hamur elde edilir.
4-Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır. Kâğıt yayılmış tepsiye aralıklı dizilir.
5-Fırın180 dereceye ayarlanır.
6-Kurabiyeler ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir.
7-Bir kâsede pudra şekeri ve kakao iyice karıştırılır.
8-Fırından çıkan kurabiyeler ılıkken dış yüzeyleri nemli ve yumuşak olduğu için fazla sıkmadan alınıp bu  karışımın bulunduğu kase içine bırakılır.Bir çatal yardımıyla her tarafı kakaolu pudra şekeriyle kaplanır.

9-Yine çatalla bir çay süzgecine alınır.Sallayarak fazlası dökülür.Bir tepsiye alınır.
  
10-Kaplanan kurabiyelere soğuyana kadar tekrar dokunulmamalıdır. Yapışan şekerler ve kakao dökülebilir.
11-Soğuyunca servis edilebilir. Kapalı bir kap içerisinde uzun süre saklayabilirsiniz.



AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder