Tatlı tarifleri konusunda elim biraz sıkı galiba. Blogda
sizlerle en az tatlı tarifi paylaştığımı farkettim. Bu gün telefonda Ayşenur’la konuşurken
sınav döneminde canının hep tatlı istediğini söyleyince, basit bir tarif yazmaya
karar verdik. Hem zaman almasın, hem de evinden uzakta olan öğrenciler de kolayca
yapabilsin diye çikolatalı pudingi seçtik.
Hazır paketli ürünler yerine evdeki malzemelerle yapılan sütlü
tatlılar sağlıklı ve besleyici olacaktır.
Sevgili anneler; sınavlardan yorulan çocuklarınız için hepinizin bir çikolatalı puding tarifi vardır mutlaka.Fakat bu kez benim tarifimi
denemenizi tavsiye ediyorum. Malzemelere biraz da sevgi ve dua eklerseniz,
pudinginiz muhteşem olacaktır.
Kızlarıma, yakında LYS sınavına girecek Sena’cığıma ve tüm
öğrencilere çikolatalı puding tadında başarılar diliyorum.
MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı su
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kakao
½ su bardağı damla çikolata
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
YAPILIŞI
1-Bir tencerede önce un, nişasta, kakao ve toz şeker iyice
karıştırılır.
2-Üzerine yumurta kırılıp tamamen karışana kadar kuru
malzemeye yedirilir.
3-Soğuk süt ve su yavaş yavaş dökülerek bu karışımla birleştirilir.
Su eklenmese de olur. Fakat su, pudingin
daha parlak olmasını sağladığı için ben mutlaka ekliyorum.
4-Ocak açılır. Tencere üzerine oturtulur. Sürekli karıştırarak
kaynama noktasına gelmesi sağlanır. Kaynama noktasına geldiği, hafifçe buhar
çıkışı başladığında anlaşılır.
5-Kaynamadan hemen önce damla çikolatalar eklenir. Dibinin
tutmamasına dikkat edilerek kaynayıncaya kadar karıştırılır.
6-Kaynayınca ocak kısılır.2 dakika daha karıştırılıp ocak
kapatılır. Son olarak vanilya karıştırarak eklenir.
7-Sıcakken kâselere paylaştırılır. Soğuyunca pıhtılaşma
başlayacağından pudingin pürüzsüz görünümü bozulur. Bu nedenle hızlı
davranmalıdır.(Ortalama 8 kâse çıkıyor)
Kaselerde soğuyan pudinglerin üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.Elif hindistan cevizli
sevdiği için ben bu şekilde hazırladım.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder