29 Aralık 2015 Salı

FAKİR AMA GURURLU BROWNIE


Bu tarifi uzun zamandır herkesle paylaşmak, tüm dünyaya duyurmak istiyorum.Çünkü çok basit, pratik ve hesaplı. Tam bir öğrenci dostu. Canınız çikolatalı birşeyler çektiğinde ya da misafiriniz geldiğinde beş dakikada çırpıp, onbeş yirmi dakikada pişirebileceğiniz bir brownieyle karşı karşıyasınız. Üstelik tarifte tereyağı ve çikolata yok. Bu hem maliyeti neredeyse sıfıra indiriyor, hem de işkence gibi benmaride çikolata eritme ritüelinden sizi kurtarıyor. Tüm bunlara rağmen tadından, dokusundan hiçbir ödün vermiyor. İşte bu yüzden, o fakir ama gururlu bir brownie. Kime yedirdiysem yüzünden gülücükler eksik olmadı.  Mutluluk garantili bu tarifi sonunda sizlerle başbaşa bırakıyorum.

Malzemeler

İki yumurta
Bir su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı un
25 gram (bir küçük paket) kakao
Bir çay kaşığı vanilya
Bir çay kaşığı kabartma tozu
Bir fiske tuz

Yapılışı

1. Yumurtaları ve şekeri şekerler eriyene kadar çırpın. (Bu aşamada yumurtaların rengi açılana kadar çırpmamalısınız.)
2. Sıvı yağı da ekleyip çırpın.
3. Geri kalan katı malzemeleri ekleyip topak kalmayana kadar karıştırın.
4. Heryeri yağlanmış ya da fırın kağıdı serilmiş küçük bir tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-30 dakika kadar pişirin.

*Ben bu tarifi küçük (26 cm çaplı) borcam tepside yapıyorum boyut olarak uygun oluyor.
*Brownienin pişmişliğini kürdan batırarak anlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder